Rent-a-car &
Transfer service

O Srbiji

 

Srbija se nalazi u jugoistočnoj Evropi, u središnjem delu Balkanskog poloustrva. Ona geografski pripada srednjoj Evropi koju odlikuje kontinentalna klima. Geopolitički položaj Srbije čini je svojevrsnom raskrsnicom Ervrope. Najkraći  putevi koji povrezuju Evropu sa bliskim istokom prolazi kroz Srbiju.

Reljef Srbije je raznovrstan. Vojvodina je na severu pokrivena Panonskom nizijom, Šumadiju u središnjem delu zemlje krase plodne rečne doline bogate voćnjacima, dok se idući ka jugu zemlje protežu planinski venci, veliki kanjoni klisure i pećine. Nacionalni parkovi, planine, reke i jezera, idealne su destinacije za aktivan odmor u prirodi.

 

Bogata istorija Srbije ukazuje na to da je ona neretko bila u središtu svetske i evropske pažnje uprkos svojoj veličini, broju stanovnika i ekonomskoj moći. Arheološka nalazišta, antičko nasleđe, kao i srednjovekovni manastiri i crkve (od kojih su neki pod zaštitom UNESCO-a), važni su deo kulturno-istorijske baštine zemlje.

 

Kulturni i zabavni i sportski događaji organizuju se tokom čitave godine u zemlji. Razne grupe turista svakodnevno boravi u Srbiji iz različitih razloga – od mladih, učenaka i studenata, do učesnika sajmova kongresa, pa i onih najstarijih posetilaca pre svega brojnih banja i termalnih izvora.

 

Najposećenije destinacije Srbije su gradovi – Beograd i Novi Sad, planine – Kopaonik i Zlatibor, kao i banje – Vrnjačka i Sokobanja.

 

ZIM RENT A CAR vam predlaže obilazak Beograda ili Novog Sada (udaljenost od Beograda oko 90km) , izlet na Fruškoj Gori (90km), obilazak Oplenca u Topoli (80km) ili Viminaciuma i Lepenskog vira (135km).