Rent-a-car &
Transfer service

Iznajmljivanje vozila Beograd - uslovi i informacije 

 

 

 

 

Parking

 

Parking u Beogradu se plaća po zonama, po satu sa maksimalnim dozvoljenim vremenskim intervalom od jednog sata u

crvenoj zoni, dva sata u zutoj i tri sata u zelenoj zoni. Parking se plaća od 07h do 21h radnim danima i od 07h do 14h

subotom. Plaćanje se vrsi preko lokalnog mobilnog telefona, SMS porukom na 9111 ( crvena zona ), 9112 ( zuta zona) i

9113 ( zelena zona), a tekst poruke treba da bude registarska tablica kola. Takodje parking se moze platiti kod kontrolora parking

servisa.

Kola mozete parkirati u jednoj od 6 javnih garaza, vise informacija na:

 

 

www.parking-servis.co.rs

 

 

Godiste vozača: Minimum 25 god. starosti za vozila kategorije B, BA, C, C+, D, DA, E, F i minimum 23 god za kategoriju A.

 

Vozačka dozvola: Posedovanje vozačke dozvole najmanje 5 godina.

 

Garancija / Depozit: Depozit je obavezan - autorizacija kreditne kartice ( Master Card,Visa, American Express ).

Minimum 200 € za kategoriju AB,B, 300 € za kategorije C,CA,C+,SW,D 500 € za sve ostale kategorije, D+,FD,VD. 

Cena najma ne ulazi u deposit. Najam se plaća unapred, pri preuzimanju kola.

 

Minimum rentiranja: 24h. Svako kašnjenje se dodatno naplaćuje. Ukoliko zakupac skrati ugovoreni period najma, ZIM rent a car zadržava pravo da naplati penale u visini dva dana najma. Takodje ukoliko se zakupac ne pojavi i ne otkaže najam 24h unapred, ZIM rent a car zadržava pravo da naplati dva dana najma.

 

Gorivo: Potrošeno gorivo plaća zakupac. ZIM rent a car ce naplaćivati 10% ekstra za dopunu goriva u slučaju da zakupac vrati vozilo sa manje goriva od količine kojom je vozilo bilo snabdeveno pri preuzimanju. Gorivo nije uključeno u cenu najma.

 

Saobraćajne kazne: Za prekršaje tokom iznajmljivanja koje su posledica kršenja saobraćajnih propisa SRB su isključivo odgovornost zakupca. Usluga plaćanja parking i saobraćajnih kazni se naplacuje 15 eur. Gubitak ključeva se naplaćuje 180 eur.

 

Osiguranje: Svi ZIM rent a car vozaci i putnici su životno osigurani na 100.000,00 dinara, u slučaju invalidnosti na 200.000,00 dinara. Osiguranje za štetu pričinjenu trećem licu od strane vozila ZIM rent a car iznosi maksimum 50.000 USD. Lične stvari i prtljag nisu osigurani, i ne preporučujemo da se takve stvari drže u kolima kada su parkirana.

 

Stete na vozilu (CDW): Vozilo je osigurano od a) autoodgovornosti, b) kombinovano kasko osiguranje ( sa relativnim i apsolutnim ucesćem ) koje ne pokriva prvih 500 eur stete ili 10% ucesća za stete preko 5,000.-eur.

 

Stete do 500 eur nisu pokrivene kombinovanim kasko osiguranjem, osim ako nije drugacije definisano ugovorom o najmu pre pocetka najma ( A strana ZIM rent a car ugovora o najmu ).

 

Klijent može da izbegne ovu odgovornost plaćanjem CCI ( dodatno osiguranje / complete cover insurance ) uz uslov da šteta nije pričinjena kršenjem SRB Saobraćajnih pravila i zakona. Svaka šteta na unutrasnjosti vozila, gumama, ispod vozila, ključevima od vozila i alarmu NIJE pokrivena CDW osiguranjem, i u slucaju gubitka ili štete zakupac plaća 100% od cene.

 

Ukoliko zakupac ošteti vozilo svojom krivicom, ZIM renta car nije u obavezi da obezbedi zamensko vozilo. 

 

Krađa vozila: U slucaju krađe vozila zakupac je dužan da plati 100% štetu, osim ako krađu prijavi lokalnoj policijskoj stanici i poseduje zvanicni policijski izveštaj, saobraćajnu dozvolu i original kljuceve, platiće 20% od vrednosti vozila / minimum 500 eur. 

 

Zakupac je dužan da uvek zaključa vozilo i aktivira alarm kada je vozilo parkirano, a saobraćajnu dozvolu da ne drži u kolima.

 

Osiguranje od krađe: Oslobadja korisnika od minimalnog ucesca od 500 Eur ( ili  20% za vrednost preko 5,000.- Eur) u slucaju kradje. Plaća se posebno i oslobađa zakupca od svih finansijskih odgovornosti za gubitak ili štetu na vozilima ZIM Rent a car, plaćanjem 5 € dnevno/ min.35 Eur po najmu za sve A,AB i B grupe vozila i 8 € dnevno za ostale grupe/ min.56 Eur po najmu .

 

Osiguranje od krađe vazi uz policijski zapisnik, original ključeve i saobraćajnu dozvolu.

Dodatni vozac: Gratis (minimum 25. godina starosti).

 

Sediste za dete: 20 €  po najmu.

 

Lanci: 2 € po danu, maksimalno se naplaćuje 20€ po najmu za bilo koji duži period od 10 dana.

 

GPS: 10€ po najmu , do 10 dana, 11 dana i više 20€.

 

Takse: U sve cene je uračunat porez 18%, sve usluge se naplacuju u CSD po zvaničnom kursu.

 

Noćna isporuka/ prijem: (20:00 - 08:00) naplaćuje se 20 € u dinarskoj protivrednosti. Nedeljom i praznicima isporuka i prijem vozila se takođe naplacuje 20 € u CSD.

 

Prelazak granice: Prelazak granice SRB je dopušten uz dozvolu od strane ZIM rent a car.

Neograničena kilometraža važi samo za teritoriju Srbije i najmove od minimum 4 dana.

 

Pranje kola se naplaćuje 6 eur, osim ako unutrašnjost vozila nije veoma prljava, tada se naplaćuje 15 eur.

 

Hemijsko čišćenje unutrašnosti vozila se naplaćuje 25 eur.

 

Svaka šteta na enterijeru vozila, tapacirungu, sedištima se naplaćuje 100 eur, i nije pokrivena dodatnim CDW osiguranjem.

 

 

Zakupac treba da vodi računa o vozilu. Nije dozvoljena vožnja van puta, trkanje, reli, šlepovanje drugih vozila, pozajmica vozila drugom licu i striktno je zabranjena svaka vrsta zamena delova i bilo kakvog prepravljanja. Svaka zamena se vodi kao šteta koja ce biti naplacena zakupcu. U slucaju da zakupac vrati vozilo blatnjavo ili vrlo prljavo, troškovi pranja će se naplatiti zakupcu. Isto važi i za unutrašnjost vozila.

 

* Sve usluge se naplaćuju u dinarima (RSD)